Top
Klimaat & weer

Weer

Klimaat
Thailand kent een heel ander klimaat dan wij in Nederland gewend zijn en geef u lichaam dan ook even de tijd om te acclamatiseren. Om uw lichaam aan de warmte te laten wennen, adviseren wij u de eerste paar dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Veel drinken tijdens uw verblijf in Thailand wordt sowieso aangeraden.
 
Door transpiratie verliest u ook belangrijke stoffen en het is daarom van belang om af en toe wat extra zout tot u te nemen door bijvoorbeeld een noedelsoepje te eten. Mocht u slapjes worden/blijven dan is het verstandig om een zoet/zout oplossing te nemen die u vanuit huis kunt verkrijgen bij de drogist/apotheek (ORS). Dit om eventuele uitdroging te voorkomen.
 
De UV-straling in Thailand is zeer hoog, dus adviseren wij u een hoge factor zonnebrandcrème en het dragen van een hoed om een zonnesteek tegen te gaan.

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog, Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.

Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een a twee keer per dag.

Ook is Thailand groot, en het Noorden en Zuiden zijn dus niet gelijk qua klimaat. Het Noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het Zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo'n 27 graden.