Top
Gezondheid & inentingen

Hier vindt u informatie over vaccinaties en malaria, maar u dient te allen tijde voor het juiste advies contact op te nemen met uw arts, GGD of TravelClinic.

Vaccinaties
Vaccinaties zijn voor Thailand niet verplicht, maar worden wel aangeraden indien u naar meer afgelegen gebieden reist. Hepatitis A is altijd aan te bevelen, evenals DTP (difterie, tetanus en polio). Reizigers uit met gele koorts besmette gebieden dienen bij aankomst in Thailand een bewijs van inenting te overleggen. Het is raadzaam uw lokale arts of GGD te raadplegen omtrent de laatste ontwikkelingen op gezondheidsgebied in Thailand.
 
Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Op hotelkamers vinden gasten vrijwel altijd flessen drinkwater in hun koelkast. Flessen water zijn bovendien overal verkrijgbaar.

Malaria
Thailand is officieel weliswaar malariavrij, maar profylaxe wordt aanbevolen indien u gebieden met moerassen bezoekt, bijvoorbeeld in het uiterste noorden, westen en langs de grens met Cambodja. Een anti-muggenmiddel (liefst met DEET) hoort ook in de bagage.

Medicijnen
De meest uiteenlopende medicijnen zijn in Thailand bij de apotheek verkrijgbaar, maar het geniet uiteraard de voorkeur dat u voldoende voorraad meeneemt uit Nederland voor uw verblijf in Thailand.

Hygiëne
De Thaise bevolking is heel hygiënisch. Toch kan het voorkomen dat u maag- of darmstoornissen krijgt. Vaak komt dat niet zozeer door het eten, maar eerder door oververmoeidheid, het drinken van ijskoude drankjes en temperatuurverschillen.
 
Belangrijk
- Eet niets dat ongekookt is of ongeschild.
- Drink geen leidingwater. Drinkwater is verkrijgbaar in flessen, ijskoud of op
  kamertemperatuur. In de meeste hotelkamers vindt u (gratis) flessen
  drinkwater in de koelkast.
- Pas een beetje op met eten in de eetstalletjes langs de weg . Let er vooral
  goed op dat het eten niet te lang heeft gestaan voordat u het op uw bord
  krijgt. Noedelsoep en andere goed doorkookte of doorbakken gerechten kunt
  u echter vrijwel altijd zonder problemen bij de kraampjes langs de weg eten.
- IJsblokjes kunt u gerust nemen, mits machinaal gemaakt (herkenbaar aan de
  ronde, ovale vorm en een gat in het midden).

Klimaat
Thailand kent een heel ander klimaat dan wij in Nederland gewend zijn en geef u lichaam dan ook even de tijd om te acclamatiseren. Om uw lichaam aan de warmte te laten wennen, adviseren wij u de eerste paar dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Veel drinken tijdens uw verblijf in Thailand wordt sowieso aangeraden.
 
Door transpiratie verliest u ook belangrijke stoffen en het is daarom van belang om af en toe wat extra zout tot u te nemen door bijvoorbeeld een noedelsoepje te eten. Mocht u slapjes worden/blijven dan is het verstandig om een zoet/zout oplossing te nemen die u vanuit huis kunt verkrijgen bij de drogist/apotheek (ORS). Dit om eventuele uitdroging te voorkomen.
 
De UV-straling in Thailand is zeer hoog, dus adviseren wij u een hoge factor zonnebrandcrème en het dragen van een hoed om een zonnesteek tegen te gaan.