Top
Geld & bankzaken
Valuta
De Thaise Baht (THB) is de nationale munteenheid. Er zijn bankbiljetten van 20 Baht (groen), 50 Baht (blauw), 100 Baht (rood), 500 Baht (paars) en 1000 Baht (grijs). Af en toe duikt hier of daar een bankbiljet op van 10 Baht (bruin). Daarnaast vinden we in Thailand munten van 1, 2, 5 en 10 Baht. De Baht is onderverdeeld in 100 satang, met koperen muntjes van 25 en 50 Satang.

In Thailand kunt u bij banken, hotels en wisselkantoren euro's, US dollars en traveller cheques inwisselen voor de lokale munteenheid. De wisselkoersen in hotels zijn doorgaans slechter dan die van banken en erkende wisselkantoren. De meeste grote hotels en veel winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. Soms moet bij aankoop een toeslag worden betaald van drie procent. Het meenemen van traveller cheques is overigens niet nodig. Vrijwel overal in Thailand vindt u geldautomaten die naast creditcards (AMEX, VISA, Mastercard, en soms ook Diners Club) ook Europas/ Cirrus/ Maestro accepteren.

Banken / Wisselkantoren
De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 09.30-15.30 uur, behalve op feestdagen (en dat zijn er nogal wat). Grote banken in de meeste toeristische bestemmingen hebben geldwisselkantoortjes die zeven dagen per week van 07.00 - 21.00 uur geopend zijn (ook op feestdagen).

In- en uitvoer van geld
In Thailand geldt een invoerbeperking van contant buitenlands geld. Er mag niet meer dan voor een waarde van US $ 10.000,- aan buitenlandse valuta contant het land worden ingevoerd. U mag daarnaast maximaal 50.000 Baht contant het land uitvoeren.

Koers van de Baht
Bereken hier de koers van de Baht op dit moment: