Top
Ayutthaya

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Bangkok. De stad is in 1767 verwoest door de Birmezen, maar de vele overgebleven ruïnes van de tempels en paleizen doen herinneren aan de glorieuze tijd van deze stad.
 
Ayutthaya is circa 76 kilometer ten noorden van Bangkok gelegen, dus kan er makkelijk een dagbezoek worden gebracht. Maar we adviseren de echte cultuurliefhebbers een meerdaags bezoek in te plannen.

Bezienswaardigheden / attracties

Het historisch park van Ayutthaya is gelegen tegenover het Chao Sam Phraya National Museum. Dit historische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezit vele tempels. De tempels Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkhon Bophit, Wat Na Phra Meru, Wat Thammikarat, Wat Ratburana en Wat Phra Mahathat liggen dichtbij elkaar en kunnen makkelijk te voet worden afgelegd. Het bezoek aan het overige gedeelte van het historische park is het beste om per fiets af te leggen. Door een longtail boot te huren, ziet u vanaf de Chao Phraya rivier de vele tempels die gesitueerd zijn aan de oever.
 
De olifantenkraal is een groep tamme olifanten die wilde olifanten naar zich toetrekt om vriendschappen te sluiten. Dit soort "kraals" zijn heden ten dage, in Z.O. Azië, vrij zeldzaam. In totaal telt de “kraal” 197 olifanten.

Festivals

In september vinden de indrukwekkende internationale zwanenboot en longtailboot races plaats op de Chao Phraya rivier in Ayutthaya.
 
Ieder jaar in december vindt het 'Ayutthaya World Heritage Site Celebration' plaats in het historische park van Ayutthaya met een indrukwekkende show van licht en geluid.

Bereikbaarheid

Ayutthaya is vanuit Bangkok met de trein (circa anderhalf uur) of bus (circa twee uur) te bereiken.
 
Verschillende hotels in Bangkok bieden combinatie dagtrips aan naar Ayutthaya met zowel de boot als bus.