Top
Cha-Am en Hua Hin
Cha-Am en Hua Hin

Cha-Am en Hua Hin zijn beide nauw verbonden met het Thaise koningshuis. De plaatsen (25 kilometer van elkaar) liggen aan de kant van de kust waar de zon opkomt, op ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Bangkok. Deze rustige badplaatsen zijn ideaal voor familievakanties. De Thaise koninklijke familie is regelmatig te vinden in het zomerverblijf  Klai Kangwon ('Ver van Alle zorgen') in Hua Hin. Vandaar die permanente beveiliging voor de kust en een politie die streng toeziet op handhaving van rust en orde. Gemotoriseerde watersport is hier verboden.
Cha-Am

Cha-am ligt in de provincie Phetchaburi en Hua Hin in Prachuap Khiri Khan. Phetchaburi is een oude vestingstad. Op het strand van Cha-am treffen we veel Thaise families, voorzien van het nodige eten en drinken. Het strand is breed en de zee veilig. Aan het eind van de strandweg ligt de vissershaven met veel (vis)restaurants. Er is geen nachtleven in Cha-am.
 
Hua Hin

Hua Hin is een snel groeiende stad, waar steeds meer buitenlanders voor korte of langere tijd hun heil zoeken. Het huidige Sofitel, ooit het verblijf voor koninklijke gasten, fungeerde als set in de film The Killing Fields. Geen wonder, want het hotel is een van de fraaiste koloniale hotels van Azië.
Het houten treinstationnetje is de moeite van het fotograferen waard. Hua Hin heeft een leuke avondmarkt, waar altijd lekker wordt gekookt. Het nacthleven in Hua Hin bestaaat uit wat bars en een disco in het Hilton.

Golf

Golfspelers komen in Hua Hin en Cha-Am volledig aan hun trekken met de zes fraaie banen in de directe nabijheid.

Bezienswaardigheden buiten Cha - Am en Hua Hin

Iets ten zuiden van Hua Hin ligt bij Kao Takiab een Chinese tempel. Tot de inwoners behoren honderden (brutale) apen.
 
Het Kao Sam Roi Yot National Park vormt een (boeiende) dagtocht. Klim naar boven en bewonder rond het middaguur in de grot het witte paviljoen dat lang geleden voor koning Rama 5 werd gebouwd. Door een gat in het dak valt dan precies de zon er op.

Bereikbaarheid

Cha-Am en Hua Hin zijn vanuit Bangkok gemakkelijk te bereiken per auto, bus, trein en zelfs per (klein) vliegtuig.