Top
Sukhothai

Sukhothai

Sukhothai vindt haar oorsprong in de 13e eeuw en was het eerste Thaise koninkrijk. Sukhothai is tevens de grondlegger van het Thaise alfabet en taal. Sukhothai is circa 427 km ten noorden van Bangkok gesitueerd en bestaat uit een nieuwe en oude stad.

Bezienswaardigheden / activiteiten

Historische Park
In de nieuwe stad vindt men voornamelijk de accommodaties e.d. terwijl in de oude stad het Historische Park is gelegen. Dit schitterende Historische Park, dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must bij een bezoek aan Thailand. Het Historische Park heeft een oppervlakte van circa 70 km2 en om op een comfortabele manier dit park te verkennen, worden fietsen voor een klein bedrag te huur aangeboden bij de oostelijke poort.

Festivals

Het festival Loi Krathong (half november) wordt in het gehele land gevierd, maar is toch wel erg sfeervol tussen de ruïnes van het Historische Park. De Thai maakt een krathong, een lotusbloem van een bananenblad met daarin bloemen, wierook, muntstuk en een kaarsje. Door de krathong te water te laten eren ze de watergod Mae Kong Kha en geloven de Thai dat alle zonden en zorgen verdwijnen.

Bereikbaarheid

Vanuit Bangkok is Sukhothai zowel per vliegtuig als bus rechtstreeks bereikbaar.
 
Bangkok Airways vliegt vanaf Bangkok ongeveer in een uur naar Sukhothai. En de bus doet er circa 5,5 uur over om Sukhothai te bereiken. 
 
Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Bangkok per trein naar Phitsanulok te reizen en vanuit daar een bus te pakken naar Sukhothai.