Top
Khon Kaen

Khon Kaen

Khon Kaen, in 1783 gesticht, is een belangrijke universiteitstad. De provinciale hoofdstad ligt op 449 km van Bangkok. Het nationale museum beschikt over een grote collectie archeologische vondsten. Meer dan 5000 jaar geleden woonden hier immers al mensen.

Bezienswaardigheden

De Ubol Rattana Dam ligt op ongeveer op 50 km ten noordwesten van de provinciale hoofdstad en is de grootste in de I-San. Het water wekt electriciteit op voor acht nabijgelegen provincies. De dam is een populaire weekendbestemming.
 
Het nationale park Phu Kao Phu Pan strekt zicht uit tot de naburige provincie Udon Thani. De groene wouden bieden goede mogelijkheden voor trekkings. Het park kan bereikt worden via Khon Kaen -Ubol Ratana.
 
Pha Nok Khao is een indrukwekkend gebied met vreemd gevormde rotsformaties. Het ligt 125 km ten westen van Khon Kaen.
 
Phu Wiang Park, op 60 km van de provinciehoofdstad, telt een aantal archeologische sites. Hier zijn nog prehistorische rotstekeningen te vinden en fossielen van plantenetende dinosauriers.
 
Tegelijk met Songkran (13 t/m 15 april) wordt in Bung Kaen Nakhon het bloemenfestival gehouden. Dit omvat onder meer kleurige bloemenoptochten, religieuze rituelen, dans, zang en volksmuziek uit de I-San.

Udon Thani

De provincie Udon Thani, in het noordoosten van Thailand, is het meest bekend vanwege de archeologische vondsten, met name die in het gehucht Ban Chiang. Meer dan 5000 jaar geleden vestigden zich hier de eerste mensen. De provinciale hoofdstad ligt 562 km ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok. Circa twee kilometer buiten de stad, op de rondweg bij Nong Samrong, bevindt zich een kwekerij van Udon Sunshine orchideeen,. Bloemen en Udon Sunshine parfum zijn te koop op de farm..

Bezienswaardigheden

Het Hai Luang Reservoir, op 25 kilometer van Udon Thani, is ideaal voor vissen, varen en rafting. Opmerkelijk is het Phu Phra Vleermuizenpark op 68 km ten noordwesten van de provinciale hoofdstad, in Amphoe Ban Phu. Het gebied omvat grotten, natuurlijke rotsformaties en terrassen. U waant zich in een andere wereld. Iets verder, in Nam Som, ligt het Yung Nam Som Park, vooral bekend vanwege de 40 meter hoge Yung Thong waterval.
Het Ban Chiang National Museum is te vinden op ongeveer 56 km ten oosten van de provinciale hoofdstad. De archeologische vondsten zijn 4000 tot 7000 jaar oud. Het kenmerkende aardewerk, met een krans van vingerafdrukken, wordt gezien als het oudste decoratieve aardewerk ter wereld. Ban Chiang in 1992 door Unesco verklaard tot Werelderfgoed.

Bereikbaarheid

Airconditioned touringcars vertrekken dagelijks naar Udon Thani en Khon Kaen tussen 5 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds vanaf het noordoostelijke busstation van Bangkok aan Kamphaeng Phet 2 Road. D
 
agelijks vertrekken ook treinen naar beide steden vanaf Bangkok Hualampong Railway Station. Eveneens wordt dagelijks op beide provinciehoofdsteden gevlogen.