Top
Nakhon Phanom
Nakhon Phanom

De provincie Nakhon Phanom grenst aan de Mekong, met Laos op de andere oever. De gelijknamige hoofdstad ligt op 735 km van Bangkok. Het gebied kent veel Laotiaanse invloeden. Dat blijkt uit taal, eten, gebruiken en architectuur. Het meest heilige monument van de streek is het Phra That Phanom monument, bekend in heel Noordoost-Thailand en Laos.

Bezienswaardigheden

De moeite waard is de Wat Srithep Pradittharam vanwege de mooie hal, schitterende boeddhabeelden en het beeld van Luang Pu Chan, een gerespecteerde monnik.
 
Wandelingen langs de rivier bieden spectaculaire uitzichten op de Mekong en op Laotiaanse nederzettingen aan de andere kant. Op 50 kilometer ten zuiden van Nakhon Phanom ligt de Phra That Phanom, een meer dan 12 eeuwen oude tempel met een 50 meter hoge pagode.

Bereikbaarheid

Nakhon Phanom is met de auto goed te bereiken via Saraburi-Nakhon Ratchasima-Ban Phai-Khon Kaen-Maha Sarakham en Kalasin (autoweg 1, 2 en 23).
 
Dagelijks vertrekken bussen naar Nakhon Phanom vanaf de noordoostelijke busterminal in Bangkok. Ook met het vliegtuig is de stad dagelijks te bereiken.