Top
Nakhon Ratchasima
Nakhon Ratchasima

Nakhon Ratchasima ( Khorat) is de poort naar Thailand's noordoostelijk plateau, de I-San. Dit gebied grenst aan Laos en de Mekong-rivier in het noorden en noordoosten en Cambodja in het zuiden. De provinciale hoofdstad ligt 255 kilometer van Bangkok. Nakhon Ratchasima is onder meer bekend door het vermaarde Khao Yai National Park en verschillende Khmer-heiligdommen die dateren van voor 1200.

Bezienswaardigheden

In de stad zelf is niet zo veel te zien en te doen. In een tempel aan Prachak Road staat een zandstenen sculptuur van de hindoe-god Vishnu. Het is het heiligste object in Korat. De tempel Wat Sala Loi heeft al veel prijzen voor architectuur gewonnen. En in het Maha Wirawong Museum tegenover het stadhuis zijn houtsnijwerk, keramiek en zandstenen sculpturen uit de Ayutthaya- en Khmer-periode te vinden. De avondmarkt: dichtbij het centrum aan Manat Road, biedt veel lokale souvenirs.

Bezienswaardigheden buiten Nakhon Ratchasima

Het Khao Yai National Park ligt op 200 kilometer van Bangkok en ligt deels in de provincies Nakhon Ratchasima, Nakhon Nayok, Saraburi en Prachin Buri. In het park, het oudste van Thailand en opgezet in 1962, leven circa 70 verschillende soorten zoogdieren, waaronder naar schatting 250 olifanten, tijgers, Aziatische zwarte beren, luipaarden, wilde zwijnen, herten en apen. Ook groeien hier 2500 soorten planten en leven er 70 soorten reptielen en 5000 soorten insecten. Lange mouwen en een insectenspray behoren dus bij een bezoek tot de standaarduitrusting!
 
Khao Yai is met ruim 2100 vierkante kilometer het derde in grootte van Thailand en is onlangs door de Unesco toegevoegd aan de lijst van werelderfgoederen. Buitenlanders betalen 4 euro toegang.
 
Opmerkelijk is dat in deze regio enkele wijngoederen gedijen, waaronder Château des Brumes, opgezet door een rijke Thaise industrieel met hulp van Franse wijnmeesters. Ten noorden van het natuurpark Khao Yai waant de bezoeker zich in Frankrijk. Het landschap is er beeldschoon, maar 's winters kan het er 's avonds en 's nachts behoorlijk fris zijn. Overnachten is op de meste wijngoederen mogelijk.
 
Op 13 kilometer van Khorat, aan de Khorat-Thong Chai Road ligt een grote dierentuin met een aanzienlijke collectie Aziatische zoogdieren, reptielen en vogels.

Bereikbaarheid

Elk half uur vertrekken bussen naar Khorat vanaf de noordoostelijke busterminal in Bangkok. De stad kan ook per trein en vliegtuig worden bereikt.