Top
Ubon Ratchatani
Ubon Ratchatani

Ubon Ratchatani is de meest oostelijke provincie van Thailand. De Mekong-rivier vormt in het oosten de grens met Laos. In het zuiden grenst de provincie aan Cambodja. De gelijknamige provinciale hoofdstad ligt op 630 km van Bangkok.
 
Ubon Ratchathani staat bekend om zijn sterke boeddhistische traditie, in het bijzonder vanwege de vele tempels en bijbehorende monniken. De cultuur wijkt hier zicht- en hoorbaar af van de rest van Thailand. Dit gebied moet toeristisch grotendeels nog worden ontwikkeld, maar dat maakt het juist een boeiende bestemming.
 
Het Pha Taem National Park staat bekend om de 180 meter lange rotsschilderingen in zandsteen. Deze zijn minimaal 3000 jaar oud en vormen de grootste collectie rotsschilderingen ter wereld. De Soi Sawan waterval biedt direct na het regenseizoen (oktober en november) een schitterende aanblik door de vele bloemen. Tot nu toe is koningin Sirikit hier elk jaar naar komen kijken. De ingang van het park ligt bij Nong Phue Noi. Bezoekers kunnen er overnachten in bungalows en tenten.

Bereikbaarheid

Dagelijks vertrekken bussen en treinen uit Bangkok naar Ubon Ratchatani. Ook wordt op de provinciehoofdstad gevlogen.