Top
Rayong en Chanthaburi
Rayong en Chanthaburi

Rayong en Chanthaburi zijn kustprovincies. De hoofdstad Rayong ligt 179 km ten zuidoosten van Bangkok, zogezegd 'achter' Pattaya. Chanthaburi ligt 245 km van Bangkok. Beide provincies staan onder de Thaise bevolking bekend vanwege de tropische vruchten, de stranden en de fraaie nationale parken.

Bezienswaardigheden

De moeite waard? Wat Pa Pradu dateert uit de Ayutthaya-periode (1350-1767). In deze tempel bevindt zich een 12 meter hoog boeddhabeeld dat ongewoon veel naar de linkerkant leunt in plaats van de meer gebruikelijke rechterzijde.
 
Nationaal Park Koh Samet is de grootste attractie van Rayong. Dit is een waar tropische eiland met witte zandstranden en ruige rotswanden, drie kwartier varen van de kust. Snorkelen, windsurfen, zwemmen, zeilen en zonnen zijn hier aan de orde van de dag. Er is een ruime keus aan accommodaties. Kleine eilandjes in het oosten zijn Koh Kudi, Koh Khangkhao en Koh Rusi.
 
Vanaf half mei tot en met juni is in Rayong en Chantaburi fruit in overvloed. Veel boomgaarden zijn te bezichtigen.

Bezienswaardigheden buiten Rayong en Chantaburi

Buiten de stad zijn het vooral de stranden die trekken. Sai Thong Beach is rustig, met een strand van fijn zand, op 17 km afstand van Rayong. Koh Saket is een klein eiland op ongeveer tien minuten van Sai Thong Beach met helder water en fraai koraalrif. Phayun en Phala Beach liggen respectievelijk op ongeveer 33 en 36 km van Rayong. Het zijn rustige stranden die in elkaar overlopen.
 
Het eiland Koh Chang (Olifant) bij de stad Trat hoort tot een belangrijk nationaal park. Dit is na Phuket het grootste eiland van Thailand, bekend vanwege de dichtbegroeide bergen, waar nog allerlei wilde dieren leven. Maar ook kleine eilandjes die nauwelijks ankerplaats bieden aan de lokale vissersboten horen bij het park. Het gebied is goed te bereiken vanaf de Laem Ngop Pier bij Trat.