Top
Koh Samui

Koh Samui

Het eiland Koh Samui is de grootste attractie van de provincie Surat Thani en ligt op ongeveer 400 kilometer van Bangkok. Samui meet ongeveer 21 bij 25 kilometer. Er loopt een lange kustweg over het eiland, dat schitterende stranden en baaitjes telt. Het is bijna letterlijk een kokosnoot-eiland.

Bezienswaardigheden

Samui's beste stranden liggen aan de noordelijke en oostelijke kusten. Meest populair zijn Chawaeng en Lamai Beach. Bu Phud en Mae Nam zijn andere gewilde stranden.
 
Daarnast heeft het eiland koraalfiffen in Laem Sed en Tong Takien, watervallen, fallische rotsformaties ten zuiden van Lamai baai, vlindertuinen,  een honingboerderij, een grote zittende boeddha, een kruidentuin in Ban Makam en een apentrainingscentrum in Ban Khao Phra.

Een half uur varen van Koh Samui vindt men het eiland Koh Taen in de Golf van Thailand. Het verschil tussen beide eilanden kan niet groter. Koh Taen is puur natuur, rust en ruimschoots omgeven door koraalriffen.

Bereikbaarheid

Het Angtohon Marine Park omvat  40 eilanden, op ongeveer twee uur varen van Koh Samui.  Koh Samui is te bereiken per ferry, speedboot of autoferry van Ban Don (Surat Thani stad) en Don Sak (Khanom district).
 
Bangkok Airways en Thai Airways vliegen verzorgen dagelijks directe verbindingen van Bangkok naar Koh Samui.
 
AirAsia vliegt rechtstreeks naar Surat Thani waar vandaan de ferry genomen kan worden naar Koh Samui.