Top
Krabi
Krabi

Krabi is een provincie in het zuiden van Thailand aan de Andaman Zee. De regio kent een eeuwenoude historie, die 35000 jaar teruggaat. De vele gevonden voorwerpen zoals stenen gereedschap, aardewerk en menselijke skeletten zouden het bewijs vormen dat hier de eerste exemplaren van de homo sapiens hebben gewoond.

Bezienswaardigheden

Krabi kent een bergachtig landschap, afgewisseld met plateaus. Bij de provincie horen ook 130 eilanden in de Andaman Zee. De natuurlijke begroeiing bestaat voornamelijk uit mangrove en cassia, het broertje van de kaneelboom. Daarnaast kent Krabi ook veel gecultiveerde gewassen zoals rubberbomen, mango's, kokospalmen en koffiestruiken. De Krabi-rivier stroomt vijf kilometer door de stad en vormt een waterval in Tambon Pak Nam. Krabi staat vooral bekend om zijn mooie stranden en kalksteen kliffen.
 
Aan weerszijde van de Krabi-rivier liggen twee heuvels, nauwelijks 100 meter hoog. In deze heuvels zijn grotten te vinden. Om deze te bezoeken, moet u een longtail boot nemen vanaf de Chao Fa Pier. Reistijd slechts 15 minuten.
 
De Tijgergrot Tham Sua ligt drie kilometer van Krabi-stad. In de grot zouden stenen pootafdrukken van tijgers te vinden zijn.
 
18 kilometer ten noordwesten van Krabi vindt u een schitterend strand met casuarina-bomen. Het is een populaire plek onder de lokale bevolking, vooral in het weekeinde. Er is accommodatie op het strand aanwezig.

Festivals

Het Andaman Zee Festival vindt plaats in november en viert de opening van het toeristenseizoen in Krabi met onder meer watersport-wedstrijden en culturele shows.
 
Op Koh Lanta vindt gedurende de volle maan in de zesde en elfde maand het ritueel van de Sea Gipsies van Chao Le plaats. Zij komen samen op het strand van Ban Saladan Village, waar ze hun beroemde Rong Ngeng dansen rondom hun boten. Die laten ze wegdrijven om voorspoed en geluk af te smeken.

Bereikbaarheid

Met de auto neemt u vanaf Bangkok route 4 via Phatchaburi-Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong en Phangnga. De totale afstand is 946 km, dus het is beter onderweg een- of tweemaal te overnachten.
 
Dagelijks vertrekken bussen van Bangkok naar Krabi vanaf de zuidelijke busterminal. De reis duurt ongeveer 12 uur.
 
Per trein moet u vanaf Bangkok naar een van de volgende plaatsen reizen: Trang, Phun Pin of Thung Song. Van daaruit rijden bussen naar Krabi.
 
De verbinding Bangkok-Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt sinds kort over een internationale luchthaven.