Top
Phuket
Phuket

Phuket is Thailand's grootste eiland, met het vasteland verbonden door een brug. De toeristische hotspot ligt aan de Andaman Zee, 867 kilometer ten zuiden van Bangkok. Phuket heeft zijn rijkdom verkregen door de uitvoer van tin en rubber. Het eiland was ooit onderdeel van de belangrijkste handelsroutes tussen India en China en wordt regelmatig genoemd in oude scheepslogboeken. Portugezen, Fransen, Nederlanders en Engelsen handelden met Phuket. Andere bezoekers waren minder vriendelijk.

Bezienswaardigheden

Phuket is gezegend met fantastische baaien, witte palmenstranden, heldere zeeën, vriendelijke mensen, goede accommodaties en veel visgerechten. Ook is hier nog mooie Portugese architectuur te vinden en ontelbare mogelijkheden om sport te beoefenen. 
 
Op Sing Cape/ Kamala Beach is zwemmen niet aan te bevelen vanwege de hoge golven en verradelijke onderstroom. Het strand is een populaire plaats om de zonsondergang te bekijken.
 
 
Patong Beach op 15 kilometer van de stad is Phuket's meest ontwikkelde strand. Het biedt talrijke mogelijkheden om te sporten, te winkelen en te zonnen/zwemmen aan een lange, beschutte baai. Hier kunt u ook windsurfen, snorkelen en duiken. Patong staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, waarin de vele visrestaurants en bars een belangrijke rol spelen.
 
Phuket's beroemdste monument is het gedenktbeeld van de helden Thoa Thepkasattri en Thao Sisunthon, die de eilanders in 1785 groepeerden om de Birmese indringers te verdrijven.

Bezienswaardigheden buiten Phuket

Op naburige eilanden van Phuket, zoals   Rang Noi, Rang Yai en Bon vinden we parelkwekerijen. U heeft speciale toestemming nodig om ze te bezoeken.
 
De stranden variëren van zacht wit poederzand met kalme zee tot rotsachtige kusten met hoge golven. Mai Khao Beach ligt 40 kilometer van Phuket-stad. Dit lange, door pijnbomen geflankeerde strand, is het langste van het eiland. Van november tot februari komen hier gigantische zeeschildpadden hun eieren leggen.
 
Nai Yang Beach vinden we op 30 kilometer van de stad. Het maakt deel uit van een nationaal park. De rustige omgeving is ideaal voor ontspanning, picknick, zwemmen of snorkelen.
 
Landinwaarts vanuit Nai Yang Beach ligt de tempel Wat Phra Thong ,een tempel met een beroemde, deels begraven Boeddha..
 
Ton Sai waterval en Khao Phra Thaeo, wildpark (22 kilometer van de stad): Het ruim 20 vierkante kilometer grote gebied herbergt verschillende zoogdieren zoals beren, stekelvarkens, gibbons, makaken, maar ook reptielen. Daarnaast leven er nog meer dan 100 vogelsoorten. Dit alles in een idyllische omgeving met enkele watervallen.

Reistijd

Phuket heeft twee seizoenen: Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het hete seizoen van november tot april. September is de natste maand, maar ook dan schijnt volop de zon. De (forse) regenbuien duren vaak niet meer dan twee tot drie uur. De beste tijd om Phuket te bezoeken, ligt tussen november en maart. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 22 en 34 graden.

Bereikbaarheid

Phuket is vanuit Bangkok dagelijks te bereiken per bus (circa 13 uur) of vliegtuig.