Top
Trang

Trang

Trang was de havenstad van waaruit de meeste handel werd gedreven met andere landen. Het was de eerste plaats in Thailand waar eind 19e eeuw rubberbomen werden geplant. Tegenwoordig is rubber een belangrijk exportproduct van Thailand. Trang is een kustprovincie aan de Indische Oceaan (westzijde) en de kustlijn is ongeveer 199 km lang. De provincie bestaat uit een archipel in de Andaman Zee met meer dan 46 eilanden. De beste periode om over zee te reizen is van oktober tot mei.

Bezienswaardigheden

Hat Chao Mai National Park is een beschermd zeegebied. De kustlijn van het park is ongeveer 20 kilometer lang. Het hoofdkwartier van het park ligt aan Chang Lang Beach in Tambon Mai Fat, ongeveer 47 km vanaf de stad. Het park bestaat niet alleen uit water, maar heeft ook attracties op het land, zoals de stranden Pak Meng, Chang Lang, San en Yao, om er maar enkele te noemen, en de Chao Mai-grot. Al deze bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar met de auto.
 
Pak Meng Beach. Dit strand ligt aan Mu 4, Tambon Mai Fat, 38 km van de stad aan de Trang-Sikao-Pak Meng weg (Highway No. 4046-4162). Het mooie en vijf km lange strand heeft de vorm van een wassende man. Mensen uit Trang en uit de omgeving komen hier om uit te rusten en 'spicy food' te eten in de restaurants. Boten van de Pak Meng-pier brengen passagiers naar Koh Ngai en andere eilanden in de buurt.

Evenementen en festivals

Vegetarisch festival: een jaarlijks festival van de Chinese inwoners in Trang rond oktober tijdens volle maan. De Thai van Chinese origine eten negen dagen vegetarisch en kleden zich in het wit.
 
Cake-festival: de inwoners van Trang staan bekend om hun lekkere cake. De cake kent verschillende smaken, zoals sinaasappel of koffie. Dit festival wordt in augustus gehouden.

Bereikbaarheid

Per Bus: dagelijks vertrekken bussen naar Trang vanuit Bangkok's zuidelijke busterminal. De trip duurt ongeveer 12 uur.
 
Per trein: dagelijks rijden er sneltreinen vanuit Bangkok naar Trang. De reis duurt ongeveer 15 uur.
 
Per vliegtuig: dagelijks wordt vanuit Bangkok op Trang gevlogen.